BIG BANG


Origine: Seoul, Coreea de Sud
Gen: Hip Hop, R & B, Pop, K-pop, Dance
Anii de activitate: 2006-prezent
Contract: YG Entertainment Coreea de Sud)
Universal Music Japonia, Avex / YGEX (Japonia)
Warner Taiwan (Taiwan)
United Asia Management
Website: ygbigbang.com
Membrii
-G-Dragon – (GD Kwon Ji Yong 권지용) 18 August 1988 Lider, Compozitor, Producator, Lider Rap, Vocal

-Taeyang – (SOL Dong Young Bae 동영배) 18 Mai 1988 Lider Vocal, Lider Dans

-T.O.P. – (Tempo Choi Seung Hyun 최승현) 4 Noiembrie 1987 Rap Principal, Scriitor, Sub Vocalist

-Daesung – (D-Lite Kang Daesung 강대성) 26 Aprilie 1989 Vocal Principal

-Seungri – (V.I. Lee Seung Hyun 이승현) 12 Decembrie 1990 Cel mai tanar :D, Principal Dansator, Vocal

Big Bang (coreeană: 빅뱅; de obicei stilizat ca BIGBANG) este un grup sud-coreean format de YG Entertainment în 2006.Grupul este format din G-Dragon, Taeyang, TOP, Daesung şi Seungri.
Big Bang s-a lansat cu mai multe single-uri de succes, primul dintre acesta fiind Always(2007) care a dat nastere la single-ul numarul unu „Lies” (Coreea: 거짓말; românizare revizuită: Geojitmal) „Hot Issue” şi „Stand Up” au fost de asemenea un succes , după ce au primit premiul „Artist of the Year” (Artist al Anului), premiul fiind de la Festivalul de Muzică KM M.net Seoul Gayo Daesang Award Grupul s-a extins în Japonia , eliberând mini-albume si single-uri. Materialele lor nu au primit promovare majora până în anul următor, cu lansarea primului lor single japonez „My Heaven”. De atunci, grupul a atins un succes considerabil în ţară.
Ei au devenit primul grup străin, în Japonia care au primit „Japan Cable Broadcasting Award” pentru „Best Newcomer”, si primul din Coreea care a primit premiul Înregistrări in Japonia. În ultimii ani, membrii s-au extins in activitati solo: Taeyang şi G-Dragon au lansat materiale solo în timp ce TOP, Daesung şi Seungri au început actoria (atât în piese de teatru cat şi spectacole muzicale) şi participand la programe de varietate.
Reprezentand Asia-Pacific, Big Bang a castigat Best Worldwide Act, din 2011 MTV Europe Music Awards (EMA),avand loc la Belfast, Irlanda de Nord. Inafara de Queen, Big Bang singurul castigator care nu face parte din America de Nord
Fanii Big Bang sunt cunoscuti oficial ca VIP-uri, după single-ul „VIP”.

Debut in anii 2005 – 2006:
Înainte de debutul grupului, mai mulţi membri a avut deja expunerea în industria de divertisment. Liderul G-Dragon şi vocalistul principal Taeyang a semnat cu YG Entertainment, deoarece acestea au facut partede la de 12 de ani (13 de ani în varsta coreana) *Nota: In Korea nou nascutii sunt considerati ca avand deja 1 ani din primele secunde de viata* , cunoscut sub numele de GD şi YB. TOP a fost un rapper „underground”, sub numele de scena Tempo. Big Bang au debuat pe 19 august 2006, la Arena de Gimnastică de la Seul Olympic Park în timpul concertului „YG Family”. În urma performanţei, a fost lansta single-ul „Bigbang”, acesta cuprindea melodii precum „We belong Together” impreuna cu Park Bom [2NE1] „A Fool of Tears” (coreeană: 눈물 뿐인 바보; romanizare revizuit: Nunmulppunin Babo) şi „This Love”, o adaptare a trupei americane Maroon 5 rescris si performat de către G Dragon. Albumele au continuat sa se vândă in aproape 40.000 de exemplare. Al doilea single, „BigBang is VIP”, a fost lansat în septembrie fiind vandut in peste 32.000 de exemplare. Ultimul său single, „Bigbang 03”, cu vânzări de aproape de 40.000 de exemplare. La sfârşitul lunii decembrie 2006, trupa Big Bang a avut primul concert, The Real. În luna următoare, albumul lor de debut, din 2007, a fost lansat, vandut in 48,009 de exemplare până la sfârşitul lunii februarie 2007.

2007 – 2008: Breakthrough de succes si debutul in japoneză
Big Bang au participat de la MTV Fast Forward, Thailanda, in decembrie 2007.
Pe 8 februarie 2007, Big Bang a lansat albumul lor de concert live, The First / Real Live Concert, care sa vandut in 30.000 de exemplare până la sfârşitul anului. De asemenea, grupul a început „Want You Tour”, vizitând cinci orase:. Incheon, Daegu, Changwon, Jeonju şi Busan. Primul lor mini-album „Always”, a fost, de asemenea, lansat în 2007, marcand mai multe modificări pentru grup. Grupul decide să ia mai mult control asupra muzicii lor. G-Dragon a compus si a scris cele mai multe dintre piese incluse în primul lor mini-album,inclusiv piesa „Lies” (coreeană: 거짓말; romanizare revizuita: Geojitmal). Receptiile au fost destul de pozitive, mai ales în ceea ce priveşte piesa „Lies”, pe care criticii au descris-o ca „prin acoperiş”, devenind primul lor hit nr 1;. Albumul sa vandut in 87.000 de exemplare . Cel de-al doilea mini-album „Hot Issue” lansat în acelaşi an, a urmat succesul predecesorului său: piesa lidera „Last Farewell”, (coreeană: 마지막 인사; romanizare revizuit: Majimak Insa) a depasit grafice diferite, inclusiv Juke-On timp de opt saptamani consecutive. Au castigat, de asemenea, „Song of the Month Digital Music Award”, din Cyworld. Bilete pentru concentrul Big Bang fiind vandute in raportat de 10 minute.
Aproape de sfârşitul anului 2007, s-a raportat că membrii trupei au fost spitalizati din motive de epuizare, aducand la stoparea activităţilor lor de promovare. Rapoartele au fost eliberate mai târziu prin urmare albumele Big Bang şi single-urile au fost în mare a cerere, determinând compania de înregistrare copierea şi reambalarea lor pentru re-lansare. Succesul mini-albumelor, a adus grupului numeroase premii, spre sfârşitul anului, inclusiv „”Best Male Group” şi „Song of the Year” de la Festivalul de Muzica M.NET 2007. Primind mai târziu „Artist of the Year”, premiu de la Music Awards 17 Seoul. Grupul a câştigat un total de 12 miliarde ₩ (USD 10.6 milioane dolari), la sfârşitul anului.
În ceea ce priveste ca anul 2007 s-a scurs, Big Bang s-a aventurat în Japonia, pentru primul lor EP For the World, lansat la începutul anului 2008, clasat pe locul 10 pe graficul Oricon cu o promovarea mica. Grupul a avut, de asemenea, un concert la Sala JCB de la Tokyo Dome City. Big Bang a revenit în Coreea de Sud, după ce promoţiile în Japonia s-au încheiat. Deşi activităţile de grup au fost amânate din cauza proiectelor solo, al treilea mini-album din 2008, „Stand Up”, a fost lansat. Impreuna cu Daishi Dans si trupa rock coreana No Brain. Stand Up a depăşit pragul de 100.000 de vânzări. „Day By Day” (coreeană: 하루하루; romanizare revizuita: Haru Haru), un single lider a depăşit mai multe diagrame online şi a fost Nr 1 timp de şase săptămâni consecutive. În urma succesului alte melodii s-au clasat de asemenea în Top 20, cu „Heaven”, ajungând la # 2, „Oh My Friend” fiind # 9, „A Good Man” de la # 12, şi „Lady”, ajungând pe locul 16 – un total de cinci piese în top 20 pentru Big Bang.
În timpul eliberarii de materialele coreene, Big Bang a lansat piesa japoneza, „Number 1”, de pe albumul lor cu acelaşi nume, promovata emisiuni de televiziune si posturi radio in Japonia, albumul a ajuns pe locul trei pe Oricon Japonia. Albumul corean „Remember”, lansat în 2008, de asemenea „Sunset Glow” (coreeană: 붉은노을; romanizare revizuit: Byulkeun Noeul) devine single-ul nr1, „Baby Strong”, realizată exclusiv de către Seungri, a fost lansata ca al doilea single. Albumul s-a vandut in peste 200.000 de exemplare. Big Bang a primit de-al doilea PREMIU „Artist of the Year” in 2008. Sa raportat că Big Bang a câştigat un total de 36 miliarde ₩ (USD 24.5 milioane dolari).

2009-2010: Activitati Solo
Grupul fiind în pauza de la începutul anului 2009, membrii au urmărit activităţile lor solo. Mai târziu s-au reunit pentru colaborarea cu noul grup 2NE1, care a fost poreclit „The Female Big Bang „pentru piesa „Lollipop”. Un videoclip a fost filmat, de asemenea, pentru promovare. Initial folosit pentru a promova un telefon mobil, „Lollipop” a ajuns numarul unu in topurile din diverse site-uri on-line. Primul lor album full-length japonez a fost lansat sub Universal Music, în august 2009 şi a fost promovat cu două single-uri: „My Heaven” si „Gara Gara Go!!” (ガラガラ GO!?!) „My Heaven”, fiind o traducere in japoneză a single-ului coreean, „Heaven”, (in coreeană: 천국; romanizare revizuita: Cheonguk). Stand Up, a fost compusa Daishi Dance, şi a debutat pe locul 3 de pe Grafic Oricon. „Gara Gara Go!” a ajuns # 5 albumul in sine ajungand mai tarziu # 3. După întoarcerea in Coreea, membrii s-au întors la activităţile lor de solo. La data de 18 august, G-Dragon a lansat albumul de debut, „Heartbreaker” ..Taeyang a lansat doua single-uri digitale, „Where U At?” şi „Wedding Dress” TOP s-a alaturat distributiei dramei coreene „Iris”, fiind asasinul Vick. Ei s-au reunit mai tarziu pentru a inregistra piesa „KOE o Kikasete” (声 を きかせ て Lasa-ma sa-ti aud vocea).
In luna ianuarie 2010, Big Bang a realizat Concertul Big Bang Big Show, în Seul Stadionul Olimpic. În luna următoare au pornit in turneul lor de dragoste în Japonia. Odata ce nu au fost inregistrate albume oficiale in 2010, a fost eliberat in cele din urma „Lollipop Part 2”, în februarie, follow-up single-ului, „Lollipop”, cu 2NE1, a fost utilizat pentru a coincide cu promotii pentru telefonul LG Cyon lui Lollipop, ajungand de asemenea, numărul unu în topurile digitale. Urmatorul single „Tell Me Goodbye” a fost inregistrat in japoneza realizat din drama Koreana „Iris”. cântecul s-a dovedit a fi popular câştigand comentarii favorabile, de asemenea castigand premiul pentru Cel mai bun cântec in Japonia.
Pentru cea mai mare parte a anului, membrii au promovat individual propriile lor de la lucrările solo şi activităţi solo.

2011: Tonight şi MTV EMA
După pauza Big Bang a revenit in Coreea de Sud cu concertul lor Big Show 2011. Au prezentat, piesa „Tonight”  Albumul a devenit de asemenea primul album K-pop care a ajuns in top 10 in SUA fiind singurul in top cantat in alta limba. Albumul a fost vandut in 10.000 de exemplare în Cyworld, batand recordul stabilit de TVXQ de 6500 de exemplare in 2008. Sapte zile după lansarea albumului, a fost raportat că Big Bang au deja câştigat ₩ 7 miliarde (USD 6.2 milioane dolari) in urma vanzarilor. Într-o săptămână, 100.000 de exemplare au fost vândute.
În august 2011, membrii Big Bang, cu excepţia lui Daesung au călătorit în Noua Zeelandă pentru a atrage de promovarea comercială pentru North Face. Lansand, de asemenea, un cântec dedicat pentru acest lucru.
Big Bang a castigat MTV EMA 2011 , în calitate de reprezentanţi din Asia-Pacific. Toti cei 5 membri au fost prezenţi la decernarea premiilor, evenimentul devenind memorabil, Daesung si-a facut aparitia publica dupa un accident de masina iar G-Dragon din scandalul cu marijuana. Ei au concurat împotriva lui Britney Spears si au castigat cu 58 de milioane de voturi.
YG Entertainment a sărbătorit aniversarea de 15 ani prin punerea in aplicare a concertului „YG Concert Tour Family”. Daesung si-a facut aparitia pe scena pentru prima dată după un accident de maşină care implică moartea unui motociclist.

2012: Alive
Incepand cu 20 ianuarie 2012, YG lansat pe revenirea Big Bang şi a noului mini-album, prin teasere diferite postate pe blog-ul YG-Life. Mai târziu a fost anunţat că albumul va fi intitulat Alive. Pe 1 februarie 2012, YG-Life a dezvaluit tracklist-ul albumului şi data de lansare, care este programat pe 29 februarie 2012. Big Bang va sustine concertul lor solo Big Show 2012, la Seul, începând cu data de 2 martie, şi se încheie la 4 martie, în scopul de a promova albumul.
Pe 5 februarie BIGBANG a lansat primul teaser pentru conceptul noului mini-album „Alive”. Pe data de 5 februarie a fost prezentat primul teaserde catre TOP iar pe 13 februarie cel de al doilea de catrea Daesung, pe 14 februarie Taeyang, pe data de 15 Seungri şi pe data de 16 prezentat G-Dragon.
Al cicncilea mini-album va avea 6 versiuni si include 7 piese noi, inclusiv o piesa solo realizat de Daesung, intitulata „Wings”. Acesta a fost confirmata prin intermediul paginii Facebook BIGBANG, Primul piesa „Blue” a fost lansat pe 22 februarie 2012. Un teaser pentru „Love Dust”, a fost lansat la 24 februarie 2012.
Big Bang şi colegii impreuna 2NE1 sunt invitati pentru prima data la festivalul din 2012 la Springroove în Japonia, alături de uneii dintre artiştii de top ai Americii şi Japoniei. Anul trecut, G-D & TOP si 2NE1 au fost invitaţi, dar din cauza tsunami-ul din Japonia festivalul a fost anulat.
Big Bang a aparut pe programul de vindecare Camp SBS, pe 20 februarie, şi este extrem de memorabil, deoarece acest lucru a fost facut pentru prima data, atât de G-Dragon cat şi Daesung ar fi comentat despre accidente nefericite. Primul MV „Blue” a fost, de asemenea, lansat pe 22 februarie la televizor, care a fost diferit de stilul lor esential.
În mai puţin de o oră după lansare, a realizat un „all-kill” pe graficele digitale, ceea ce înseamnă că a fost plasat pe locul 1 în topurile muzicale, în Coreea pe Youtube, aceasta a primit 2 milioane de vizualizări în termen de 24 de ore.
Mini-albumul ajuns la un ordin de pre-vanzare de 250.000 de exemplare, in 3 zile după eliberarea „Blue”, piesa a realizat un „Perfect all-kil”, care a fost făcut primul grup din 2012.

Saruturi BIG BANG
Primul sarut a fost cel dintre T.O.P si Lee Hyori
Cel de al doilea a fost Taeyang care a invitat-o pe Dara din 2ne1 pe scena surprinzand pe toata lumea cand i-a dat un sarut pe gat

Altele~
Accidentul lui Daesung a fost urmat in cele din urma de o intelegere : S-a raportat de catre mass-media OSEN ca Daesung si familia victimei din accidentul de masina din luna mai au ajuns la o intelegere. Detaliile exacte nu au fost inca dezvaluite. “Astazi Daesung si familia victimei au ajuns la o intelegere.Familia si-a exprimat dorinta ca Daesung sa nu se mai autopedepseasca gandindu-se la incident.Ei au spus ca il simpatizeaza chiar pe Daesung si l-au incurajat sa isi continuie cariera ca si pana acum.” A spus un reprezentant.
Pe 31 mai Daesung a lovit mortal cu masina un motociclist care era pe strada in urma unui alt accident cu o alta masina. Politia l-a gasit vinovat pe Daesung care pe toata perioada anchetarilor nu a facut nici o aparitie publica.
G-Dragon Fashion Recent, Korea Star Daily a organizat un poll cu tema:”Fashion icons: Cine este cel mai fashion-ist?”, poll la care au participat fani din China, Hong Kong si Taiwan. Rezultatele i-au aratat pe Jaejoong [JYJ], Yoochun[JYJ], Key[SHINee], Kim Hyun Joong si G-Dragon[BigBang], ca fiind cei mai fashionisti din industria muzicii coreene. La cererea fanilor, s-a organizat o noua alegre, intre cei 5 artisti, pentru al alege pe „Ultimate Fashion Icon”. Dupa 3 zile de vot, cu un total de 14.564 de fani participanti, GD a fost desemnat „Fashion Icon” intre cei 5 cantareti. Puteti viziona aici un videoclip pe aceasta tema :

Anunțuri
 • Cele mai bune posturi si pagini

 • IMPORTANT!

  In fiecare Marti la ora 22:00 avem doza de K-Pop pe MUSIC CHANNEL

 • Drame coreene difuzate in Romania

  EUFORIA TV: Star's Lover de Luni pana Vineri ora 16:00(Reluare 02:00)

 • EUFORIA TV: Cain and Abel de Luni pana Vineri ora 17:30 (Reluare 03:15)

 • EUFORIA TV: Scent of Woman de Sambata pana Duminica ora 14:00 (Reluare 02:00)

 • City Hunter

  EUFORIA TV: City Hunter de Sambata pana Duminica ora 15:30

 • NATIONAL TV: Regina de Fier de Marti pana Sambata ora 12:15 (Reluare M&M 00:15 Joi 00:30 S&D 07:45)

 • NATIONAL TV: Cuceritorul de Marti pana Vineri ora 21:15 (Reluare Mi, J, V & S 14:00)

 • Legendary Doctor Hur Jun

  TVR1: Legendary Doctor Hur Jun de Luni pana Vineri ora 09:10(Reluare L-V 05:30)

 • The Royal Princess of Ja Myung Go

  TVR1: The Royal Princess of Ja Myung Go de Luni pana Vineri cate doua episoade orele 17:40 - 18:20(Reluare L-V 12:40 - 13:20)

 • Comunitate

 • Vizitatori

  • 15,014
%d blogeri au apreciat asta: