f(x)


Origine: Seoul, Coreea de Sud
Gen: Pop, k-pop, electro-pop, dance-pop, dance
Ani de activitate: 2009 – prezent
Labels: S.M. Entertainment (Coreea de Sud), Avex (Japonia), Avex Taiwan (Taiwan-R.O.C.), United Asia Management
Acte asociate: SM Town, SHINee, Girls’ Generation
Site-ul oficial: fx.smtown.comfacebook.com/fx.smtownyoutube.com/user/fxsmtown,
Membre
Victoria – Nume real: Song Qian, Data de nastere: 2 Februarie 1987, Locul nasterii: Qingdao, Shangdong, China, Inaltime: 168cm, Pozitie: Lider, A inceput activitate intr-un show numit „Invincible Youth” in 2010 de asemenea intr-un alt show numit „We Got Married” alaturi de Nichkhun din 2PM in anul 2010-2011.

Amber – Nume real: Amber Josephine Liu, Data de nastere: 18 Septembrie 1992, A inregistrat „Its Wings” alaturi de Luna si Krystal fiind OST-ul pentru „God of Study” in 2010, Pozitie: Rapper Principal, Vocal

Luna – Nume real: Park Sun-young, Data de nastere: 12 August 1993, Locul nasterii: Seoul, South Korea, A cantat in Duet cu Krystal în „Taming the Heir” OST şi de asemenea în „Calling Out”, OST pentru drama „Cindarella Sister” in anul 2010.

Sully – Nume real: Choi Jin-ri, Data de nastere: 29 Martie 1994, de mic copil a jucat in filme ca „Babo” şi „Punch Lady” etc. inainte de debutul f(x). Co-Gazda a show-ului Inkigayo Musicin anul 2010-2011.

Krystal – Nume real: Jung Soo-jung, Data de nastere: 24 Octombrie 1994, locul nasterii: San Francisco, California, USA. Este sora mai mica a Jessicai din trupa k-pop Girls’ Generation. Co-gazda a show-lui Wave cu Cheondoong din MBLAQ in anul 2010. A jucat în sitcomul „Mai fermecător pe zi ce trece” in anul 2010. A interpretat solo „Because of Me” OST-ul pentru drama „Sign” in anul 2011.

Pre-debut
Krystal a fost prima oara la SM Entertainment în anul 2000 într-o vizită în Coreea cu familia, care ia adus un rol mic într-un segment scurt de Shinhwa. Sully a debutat ca actrita de mica în 2005, când a fost selectata să joace in „Princess Sun-Hwa” pe SBS. În 2006, SM Entertainment a recrutat-o pe Luna, după ce au văzut-o pe postul TV SBS in programul de televiziune, „Truth Game”. Victoria, a fost remarcata de un Agent SM. la un concurs de dans din Beijing, iar mai târziu sa alăturat companiei. Două luni mai târziu, Amber a fost adaugata unor Auditii Globale SM în Los Angeles, California, unde ea a fost una din două persoane, selectate pentru a fi stagiari.

2009: Debut, primul album si colaborari
SM a lansat un preview al grupului prin intermediul YouTube pe 24 august, care le introduce ca „Asia’s Pop Dance Group.” Timp de cinci zile, SM a lansat individual informaţii prin portaluri de ştiri şi imagini postate de fiecare membru pe site-ul oficial SM Town, începând cu membrul coreean Sully pe 26 august, Taiwan-american Amber pe 27 august, coreean-american Krystal pe 28 august, membrul coreean Luna pe 29 august, şi în cele din urmă membrul chinez Victoria pe 30 august.
La 1 septembrie, este lansat digital „La Cha Ta” (stilizat, ca „LA cha TA”) . După primul lor spectacol la Centrul de moda Samseong-dong, pe 2 septembrie, videoclipul a fost proiectat şi lansat on-line a doua zi. Performanţa grupului a fost pentru prima data difuzat „La Cha Ta”, la Salonul MBC de spectacol pe 5 septembrie.
La data de 7 octombrie, grupul a lansat, de asemenea, versiunea electro-pop pentru „Chocolate Love” alături de Girls’ Generation. La 9 noiembrie, f (x) a lansat primul lor album unic, „Chu ~ ♡” compus din 3 piese. La 19 decembrie şi 20, f (x) a aparut ca invitati speciali la conecrtul „Into the New World” al grupuli de fete Generation Girls, f(x) si Girls’ Generation fiind membrii ai aceleasi case de productii: SM Entertainment.

2010: Primul mini-album, hiatusul lui Amber, şi SMTown World Tour
La 2 ianuarie, grupul a lansat piesa in chineza, „Lollipop” un cover din 1958 a piesei „Lollipop” scrisa de Julius Dixson şi Ross Beverly, pentru care au colaborat cu trupa de baieti chinezeasca, M.I.C, pentru a promova telefonului LG Cyon. Videoclipul a fost lansat digital pe 12 ianuarie 2010. La 4 mai, f (x) a lansat primul lor mini-album, „Nu ABO”, compus din 6 piese. Unică fiind „Nu ABO” depasind topurile de muzică online cum ar fi Monkey3, Dosirak şi Bugs. De asemenea, piesa a ajuns pe Graficul Gaonul numărul unu pe săptămână. Videoclipul pentru piesa a fost lansat pe 6 mai. Grupul a făcut revenirea lor live pe 7 mai, Core CSM Music pe data de 8 şi Inkigayo SBS pe 9 mai. Amber a luat o pauza in iunie, din cauza unei accidentări la glezna. Activităţile de grup rămase pentru 2010 au fost efectuate fără ea. La 17 iulie, grupul a început efectuarea urmatoruli single promoţional, „Mr. Boogie” . De asemenea, au participat în Turul SMTown live Mondial alături de colegii lor de productie de pe 21 august, la Seul Jamsil Stadionul Olimpic. Ei au efectuat de asemenea concerte în Tokyo, Shanghai, Paris şi Los Angeles in 2011. Fiind prima afisare f(x) si a celorlalte grupuri din aceeasi casa de productie în afara Asiei.
La 24 noiembrie 2010, Avex Entertainment, precum şi SM Entertainment Japonia, a lansat o declaraţie cu privire la reînnoirea contractelor ale artistilor SM semnat cu Avex. Aceastea au precizat că f (x) este acum alaturata lui Avex, iar albumele vor fi lansat în Japonia, Taiwan, China şi Hong Kong.

2011-prezent: primul album Pinocchio şi Hot Summer
A fost anunţat de către SM Entertainment ca Amber sa întors din Statele Unite ale Americii, după un concediu din iunie 2010 şi că f (x) intenţionează să lanseze un album studio în prima jumătate a anului.
Teaser-ul pentru primul lor album full-length intitulat „Pinocchio” a fost lansat pe 7 aprilie 2011 pe site-ul oficial f (x). „Pinocchio (Danger)” (un remake al lui Kristine Elezaj „Razor”), a fost lansat pe 15 aprilie 2011 . Albumul a fost lansat pe 20 aprilie 2011 şi grupul a avut prima etapă de revenire prin intermediul Băncii de muzica KBS de pe 22 aprilie 2011. Pe 8 iunie, a fost anunţat că f (x) ar fi eliberarat albumul „Pinocchio”, si „Hot Summer” pe 14 iunie. Acesta a inclus toate cele 10 piese de pe primul lor album si noua piesa „Hot Summer” (un remake Monrose – „Hot Summer” scris de Thomas Troelsen şi Remee), melodia OST pentru „Paradise Ranch” şi single-digital „Chu „şi” La Cha Ta „.
În august 2011, f (x) a lansat un OST numit „Garagabana” pentru jocul online „Bust-A-Mutare”. S.M. Town în Tokyo a dezvaluit ca f (x) va debuta în Japonia în 2012. Acestea sunt în prezent programate sa debuteze in luna martie. Pe 13 decembrie 2011, f (x) a lansat piesa in engleză intitulata „1, 2, 3” ca parte a albumului SMTown in iarna anului 2011 .

Anunțuri
 • Cele mai bune posturi si pagini

 • IMPORTANT!

  In fiecare Marti la ora 22:00 avem doza de K-Pop pe MUSIC CHANNEL

 • Drame coreene difuzate in Romania

  EUFORIA TV: Star's Lover de Luni pana Vineri ora 16:00(Reluare 02:00)

 • EUFORIA TV: Cain and Abel de Luni pana Vineri ora 17:30 (Reluare 03:15)

 • EUFORIA TV: Scent of Woman de Sambata pana Duminica ora 14:00 (Reluare 02:00)

 • City Hunter

  EUFORIA TV: City Hunter de Sambata pana Duminica ora 15:30

 • NATIONAL TV: Regina de Fier de Marti pana Sambata ora 12:15 (Reluare M&M 00:15 Joi 00:30 S&D 07:45)

 • NATIONAL TV: Cuceritorul de Marti pana Vineri ora 21:15 (Reluare Mi, J, V & S 14:00)

 • Legendary Doctor Hur Jun

  TVR1: Legendary Doctor Hur Jun de Luni pana Vineri ora 09:10(Reluare L-V 05:30)

 • The Royal Princess of Ja Myung Go

  TVR1: The Royal Princess of Ja Myung Go de Luni pana Vineri cate doua episoade orele 17:40 - 18:20(Reluare L-V 12:40 - 13:20)

 • Comunitate

 • Vizitatori

  • 15,014
%d blogeri au apreciat asta: