IU


Nume real: Lee Ji-Eun (이지은)
Data de nastere: 16 mai 1993 (18 ani)
Origine: Seul, Coreea de Sud
Gen: K-pop
Ani: 2008-prezent activ
Labels: Loen Entertainment (Coreea)
EMI Music Japonia (Japonia)
Site-ul oficial site-ul coreean: iu.iloen.com
Site-ul oficial Japonia: iloveiu.jp
Oficial Facebook: facebook.com/iu.loen
EMI Artiste Page: emimusic.jp/artist/iu/

Pe scurt :Iu, nume real Lee Ji-Eun (coreeană: 이지은, 16 mai, 1993) este o cantareata si actrita din Coreea de Sud. Numele ei de scena este IU, este derivat din „Eu şi Tu”, care simbolizează faptul că putem deveni aceeasi persoana prin muzica!

Cariera :IU a debutat pe un program de muzică coreean numit M! Final Contdown, în 18 septembrie 2008. La 24 septembrie 2008, ea a lansat primul ei mini-album, „Lost and Found”, piesa fiind cea mai buna de pe track-ul „Missing Child” Cu toate acestea, albumul nu a fost de succes. Pe 16 aprilie 2009, IU a lansat primul ei album complet, intitulat „Growing Up”, cu numărul promoţional „Boo”. În termen de trei săptămâni, „Boo” a devenit # 1 pentru SBS Inkigayo, şi numele ei, de asemenea, a crescut de două ori. De asemenea, piesa devenind de succes pe KBS Muzica Banck K-Chart, pe Mnet graficul Countdown M!, Şi pe diferite topuri de muzică online.
În 2009, IU, a cântat piesa de incheiere „Araro” aclamat pentru CSM Drama Queen Seon Duk. La sfârşitul anului 2009,IU a înregistrat MC Mong pentru piesa „Scrisoare de dragoste pentru tine (Neoyege Sseuneun Pyeonji),” featuring Key din SHINee.
IU a înregistrat piesa „잔소리” (Nagging) cu Seulong 2AM pentru show-ul TV „We got married” . Pe 27 iunie 2010, a câştigat primul ei premiu de debut pe SBS Inkigayo pentru „Nagging” (Cicalitoare). La 2 iulie 2010, ea a câştigat un premiu pentru piesa de pe KBS Muzica Banck K-Chart. Curând după aceea, IU a fost ales să cânte OST-ul principal pentru drama CSM Road nr.1 intitulat „여자 라서” (Pentru ca sunt femeie). IU a colaborat cu Yoo Seung Ho intr-un duel cu melodia („사랑 을 믿어요” (Believe in Love), Sung Kyung Shi „그대 네요” (It’s You), şi Seungri de la BIG BANG („I Know”).
IU a lucrat cu muzicieni renumiti din Coreea de Sud şi a produs cel de-al treilea mini-album, „REAL”, Lee Min Soo si Kim Lee Na ajutand-o sa lanseze în decembrie 2010 „좋은 날”(Good Day) . IU a primit trei premii SBS Inkigayo Mutizen pentru performantele ei (pe 18 decembrie şi 26 decembrie 2010, şi 02 ianuarie 2011), trei premii de la KBS Banck Music K-Chart (pe 24 decembrie şi 31 decembrie 2010, si pe 7 ianuarie, 2011), şi un premiu de la Mnet M Countdown pe 23 decembrie 2010!
IU se alatura adesea altor artişti K-pop in melodii cu chitara alaturi de Thunder de la MBLAQ. Pe data de 2 may 2012 LOEN a incarcat un teaser pentru Peach iar pe 4 mai un alt filmulet cu IU fiind primul [click] iar dupa acesta pe 7 mai a urmat cel de al doilea [click]  urmat la randus sau de un altul incarcat pe 9 mai [click] si in cele din urma pe 10 mai [cel mai frumos cadou de ziua mea :)] intregul videoclip pentru melodia Every end of the Day.

Avizare
IU a asigurat o serie de oferte de avizare, inclusiv in 2011 o serie de îmbrăcăminte pentru linia UNIONBAY (cu SEO-Kook), MyChew „Candy”. În 2011, IU a devenit spokesmodel adica următorul star pop participand la reclama pentru pui „Mexicana”, deasemenea in reclama Samsung selectat pentru a reprezenta brandul Anycall, anterior Lee Hyori, BoA, şi Junki, au menţionat „Noi credem că IU are potenţialul de a crea un Big Bang în cadrul industriei” . În acelaşi an, IU a fost aprobata de SK Telecom, lactatele Namyang, S-Oil, Y’SB, Le Coq Sportif, uniforme şcolare Elite, şi a fost aleasa pentru a fi ambasador pentru Yeosu Expo Coreea 2012. În 2012, IU a asigurat oferte de avizare pentru G de la Guess şi produse cosmetice de marcă, SAEM.

Alte activităţi
În luna august 2009, IU a devenit o gazdă pentru Grafic un nou program de muzica pe GomTV, în care Coreea de Sud voteaza pentru melodiile lor preferate pe diagrame. Pentru un timp, IU a devenit un oaspete pe „Kiss Radio” ondus de Super Junior. IU este în prezent VJ pentru Steaua MBC, precum şi pentru GomTV, IU este de asemenea, unul din doisprezece membri originali distributi de femei alese pentru „Heroes”.
IU a devenit Kim Pil Suk pe KBS 2TV drama pentru adolescenti „Dream High”.
La 6 februarie 2011, a fost anunţat că IU va interpreta jazz contemporan britanic, în timpul primului ei concert coreean. Între mai şi iulie 2011, a participat la filmările pentru Kiss & Cry SBS, unde cântăreţii arata abilităţile lor de patinaj artistic. Cu toate acestea, ea a fost eliminată în episodul 8.

Altele~
Pe 24 noiembrie, IU a castigat premiul la categoria Best Song of the Year din cadrul show-ului Melon Music Awards in anul 2011 datorita melodiei sale populare, „Good Day”. Incantata deoarece castigase, IU s-a indreptat repede spre scena principala ca sa-si primeasca premiul, dar, din nefericire, a alunecat si a cazut inainte de a ajunge in fata publicului. Ca o profesionista ce este, s-a ridicat inapoi pe picioare si si-a luat premiul. Rusinata, a spus “Salutare tuturor, eu sunt IU…” inainte sa izbucneasca in ras. IU a multumit parintilor sai si membrilor echipei inainte de a se reintoarce la locul ei. Artistii din jurul sau au intrebat-o daca era bine, si cu un zambet timid, IU a remarcat ca nu era ranita rau. [Sursa Kpop Romania]

Anunțuri
 • Cele mai bune posturi si pagini

 • IMPORTANT!

  In fiecare Marti la ora 22:00 avem doza de K-Pop pe MUSIC CHANNEL

 • Drame coreene difuzate in Romania

  EUFORIA TV: Star's Lover de Luni pana Vineri ora 16:00(Reluare 02:00)

 • EUFORIA TV: Cain and Abel de Luni pana Vineri ora 17:30 (Reluare 03:15)

 • EUFORIA TV: Scent of Woman de Sambata pana Duminica ora 14:00 (Reluare 02:00)

 • City Hunter

  EUFORIA TV: City Hunter de Sambata pana Duminica ora 15:30

 • NATIONAL TV: Regina de Fier de Marti pana Sambata ora 12:15 (Reluare M&M 00:15 Joi 00:30 S&D 07:45)

 • NATIONAL TV: Cuceritorul de Marti pana Vineri ora 21:15 (Reluare Mi, J, V & S 14:00)

 • Legendary Doctor Hur Jun

  TVR1: Legendary Doctor Hur Jun de Luni pana Vineri ora 09:10(Reluare L-V 05:30)

 • The Royal Princess of Ja Myung Go

  TVR1: The Royal Princess of Ja Myung Go de Luni pana Vineri cate doua episoade orele 17:40 - 18:20(Reluare L-V 12:40 - 13:20)

 • Comunitate

 • Vizitatori

  • 15,014
%d blogeri au apreciat asta: