Super Junior

Super Junior (coreeană: 슈퍼 주니어) este o trupa de băiati din Coreea de Sud. Formată în 2005 de către Lee Soo-man un producator al agentiei SM Entertainment, grupul a cuprins un total de treisprezece membri la vârf. Super Junior iniţial a debutat cu doisprezece membri, format din liderul Leeteuk, Heechul, Geng Han, Yesung, Kangin, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook şi Kibum iar Kyuhyun a fost adaugat la grup în 2006.
Super Junior s-a lansat în recunoaştere internaţională după eliberarea celor mai bine vândute single-uri „Sorry, Sorry” în 2009 piesa titlu a albumului lor de cel mai critic succes „Sorry, Sorry”. Grupul a lansat şi a contribuit la peste 20 de înregistrări cu diferite grade de succes, şi a fost cel mai bun artist K-pop timp de trei ani la rand. Super Junior s-au dovedit că sunt artistii # 1 in industria K-pop din Filipine. Ei au câştigat 3 premii de aur record pentru „Sorry, Sorry”, „Bonamana” si „Mr. Simple”.
De-a lungul anilor, acestea au fost împărţiti în subgrupuri mai mici, care vizează în acelaşi timp diferite industrii de muzică şi de public. Datorat în mare măsură de succesul Super Junior ca animatori, alte conduceri coreene de divertisment au început să isi antreneze grupurile lor de muzică în alte zone de divertisment, cum ar fi calitate si gazduire.  În plus faţă de succesul lor comercial, Super Junior a castigat zece premii muzicale dinMnet Asian Music Awards treisprezece Golden Disk Awards, şi este al doilea grup ce câştiga Favorite Artist Korea in anul 2008 la MTV Asia, după JTL în 2003.

În decembrie 2009, Han Geng a plecat din grup dupa depunerea un proces împotriva celor de la agenţia SM Divertisment. Han Geng a castigat ulterior procesul în decembrie 2010, deşi plecarea lui de la Super Junior nu a fost făcut oficiala până în 27 septembrie 2011, atunci când SM Entertainment a lansat în sfârşit o declaraţie în acest sens.  Heechul a fost nevoit sa plece in serviciul militar obligatoriu pe 1 septembrie 2011. Kangin a terminat serviciul militar  în aprilie 2012, dar activitatea sa cu grupul este inca pe lista de asteptare a celor de la SM De Entertainemnt. Ca şi aceasta, Kibum rămâne absent de la grup în timp ce urmăreste o cariera in actorie, cu toate acestea, membrii rămaşi considera imense cele trei absente. Acest lucru a lăsat Super Junior cu doar nouă membri în prezent: Leeteuk, Yesung, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook, şi Kyuhyun.

2000–2005: Formare si debut

În anul 2000, SM Entertainment au organizat primele lor auditii de peste mări, în Beijing, China, şi primul care a reusit a fost Han Geng, care a castigat auditiile împotriva a trei mii de solicitanţi. În acelaşi an, Leeteuk, Yesung, şi Eunhyuk au fost recrutaţi după audiţii pentru sistemul companiei de turnare anual în Seul. Sungmin şi Donghae au devenit stagiari după ce au  au fost la comun pe primul loc într-un concurs sponsorizat de SM în 2001. În anul 2002, Heechul şi Kangin au fost recrutaţi, împreună cu Kibum, care a fost descoperit în Los Angeles, California, de un agent de turnare. Siwon a devenit un stagiar  în 2003 şi Ryeowook în 2004, care a fost recrutat în companie după ce a câştigat in 2004 premiul la Festivalul de Tineret  Chin Chin. Shindong şi Kyuhyun au castigat locul al treilea la Festivalul de Tineret  Chin Chin din 2005.
La începutul anului 2005, Lee Soo-man a anunţat că el a facut pregătirile pentru un grup nou de baieti cu un numar de doisprezece care vor urma sa debuteze la sfârşitul anului. El a numit acest grup de canto „Gateway la statutul de staruri din Asia” deoarece majoritatea membrilor din acest grup au fost alesi pentru experienţele lor în calitate de actori, MC, modele, şi gazde de radio. Heechul şi Kibum s-au stabilit deja ca actori la timp, şi cea mai mare parte a altor membri si-au făcut deja diferite tipuri de apariţii în televiziune şi mass-media.
Pentru un timp s-a zvonit ca numele grupului este  O.V.E.R adica „Obey the Voice for Each Rhythm”. Cu toate acestea, înainte ca numele grupului sa fie stabilit, compania pur şi simplu s-a  referit la ei ca „Super-Junior05” o reprezentare a membrilor de vârste mici atunci când au devenit pentru prima dată stagiari SM. Super Junior 05 si-au făcut pre-debutul de performanţă pe Mnet la 11 septembrie 2005. Au efectuat diverse stiluri de dans hip-hop, ca B2K „Take It to the Floor”. Han Geng, Eunhyuk, şi Donghae au efectuat de asemenea, un dans separat împreună, dansând pe melodia lui Usher „Caught Up”.
Grupul a debutat oficial pe Sprogramul de muzica  SBS Popular Song la 6 noiembrie 2005, efectuand primul lor single „Twins (Knock Out)”.  „You Are One” şi trei piese suplimentare au fost puse online, pe 8 noiembrie urmate de lansarea albumului lor de debut SuperJunior05 (Twins) pe 6 decembrie 2005.  Albumul sa vandut in 28,536 de exemplare în prima lună de la lansare şi a debutat pe locul trei în graficul lunar din decembrie 2005.

Sub-grupuri

Super Junior-K.R.Y
Super Junior-KRY, stabilit în noiembrie 2006, este un trio format de Kyuhyun,
Ryeowook, şi Yesung.  Fiind printre membrii cu cele mai puternice voci ale grupului, Super Junior KRY canta melodii triste, R & B si balade, un stil care s-a dovedit foarte popular în ultimii ani.

Super Junior T
Super Junior-Trap (coreeană: 슈퍼 주니어 – 트로트), oficial cunoscut sub numele de Super Junior-T (coreeană: 슈퍼 주니어 – 티) sunt al doilea sub grup a celor de la Super Junior. Ei sunt grupul de idoli cunoscuti pentru valorificarea muzicii trap, cea mai veche forma de muzica pop coreean. Super Junior-T cuprinde şase membri sin Super Junior, Leeteuk (lider), Heechul, Kang-in, Shindong, Sungmin, şi Eunhyuk.
„Rokuko” a 16 melodie bine vanduta in Coreea  din 2007. In noiembrie 2008, subgrupul a revenit cu un debut în industria muzicală japoneză, eliberarand o versiune japoneză a piesei „Rokuko.”

Super Junior M
Super Junior-M, adesea menţionată ca SJ-M, este al treilea sub grup a celor de la Super Junior. Ei sunt primul grup internaţional de muzică cu  origine chineză şi coreeană, şi sunt, de asemenea primul grup de produse CT Coreea (de Cultură Technology) organizarea, creata printr-o localizare globală strategica.Super Junior-M constă în Han Geng (lider), Donghae, Siwon, Ryeowook, Kyuhyun, şi doi non-membri Super Junior, Henry şi Zhou Mi.

Super Junior Happy
Super Junior-Happy (coreeană: 슈퍼 주니어 – 해피), denumiti uneori ca SJ-Happy sau Suju-Happy(coreeană: 슈주 – 해피), este al patrulea sub grup a celor de la Super Junior. Super Junior-Happy conţine şase membri Leeteuk (lider), Yesung, Kang-in, Shindong, Sungmin, şi Eunhyuk.

Membrii

Leeteuk

Numele de naştere: Park Jungsu
Data nasterii: 1 Iulie 1983
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, trot
Ocupaţia: cantaret, dansator, actor, realizator de televiziune, MC, DJ
Instrument: Bbeatbox, pian, chitara
Frate: 1 sora mai în vârstă (Park Inyoung)
Poziţie: Leader, sub-vocal
Scoala: Paekche Junior College
Înălţime: 1,73cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: A
Porecle: un înger fără aripi, Teuki Teuki, AngelTeuk, Lida Park, Peter Pan
Fata ideala: fată drăguţă(1,63cm ar fi înălţimea ideală) cu glezne si incheieturi subţiri
Cyworld Blog: www.cyworld.com / jsplus
Twitter: http://www.twitter.com/special1004
Prima aparitie: 2000 MBC „Totul despre Eva”
Trivia: Este lider şi cel mai vechi membru Super Junior. El a fost primul membru al Super Junior, care a fost acceptat în SM Entertainment.

Heechul

Numele de naştere: Kim Heechul
Data nasterii: 10 iulie 1983
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, rock alternativ, trot
Ocupaţia: cantaret, dansator, actor, realizator de televiziune, MC, DJ, model
Instrument: Canto, rap, pian, tobe
Frate: 1 sora mai în vârstă (Kim Heejin)
Poziţie: rapper, sub voce
Scoala: Universitatea Sangji
Înălţime: 1,79cm
Religie: Ateu
Tipul de sange: AB
Porecle: Heenim, Cenusareasa, Sachawon, Kim Cherry
Fata ideala: care arata destul de bine în fuste mini şi / sau cu părul legat în sus.
Cyworld Blog: www.cyworld.com/yuri9doo
Twitter: www.twitter.com / heedictator

Han Geng

Numele de naştere: Han Geng
Data nasterii: 9 februarie 1984
Origine: Seul, Republica Coreea
Mudanjiang, Heilongjiang, China
Frati: nici unul
Poziţie: Sub-vocal
Scoala: Universitatea Centrală pentru Naţionalităţi din Beijing
Înălţime: 1,81cm
Religie: Ateu
Tipul de sange: B
Naţionalitate: chineză (etnie-Hezhe)
Porecle: Eagle, Miracolul de 1,3 milioane, Îngerul de Heilung Jiang
Fata ideala: Drăguţă, care ii respectă părinţii şi-l iubeşte pentru cine este el; Song Hyekyo
Cyworld Blog (coreean): www.cyworld.com/superhangeng 
Cyworld Blog (chinez): www.cyworld.com.cn

Yesung

Numele de naştere: Kim Jongwoon
Data nasterii: 24 august 1984
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, R & B
Ocupaţia: cantaret, dansator, actor, DJ
Frate: 1 frate mai mic (Kim Jongjin)
Poziţie: vocal principal
Scoala: Universitatea Chungwoon
Înălţime: 1,78cm
Religia: Catolic
Tipul de sange: AB
Porecle: Cloud, Yesung Cantat, Cheonan Uljjang
Fata ideala: Luna Geungyoung
Cyworld Blog: www.cyworld.com/ys1106ys

Kang-in

Numele de naştere: Kim Youngwoon
Data nasterii: 17 ianuarie 1985
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, trot
Ocupaţia: Cantaret, dansator, actor, realizator de televiziune, MC, DJ
Frati: nici unul
Poziţie: vocal
Scoala: Kyunghee Cyber University (Major: Cultural Arts Management)
Înălţime: 1,78cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: O
Porecle: Bear Kangin, raton, Cel mai frumos baiat din Coreea, Adevaratul lider
Fata ideala: bogata şi  cu picioarele frumoase şi păr lung şi drept

Shindong

Numele de naştere: Shin Donghee
Data nasterii: 28 septembrie 1985
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, hip-hop, R & B, trot
Ocupaţia: cantaret, dansator, actor, MC, DJ
Frati: nici unul
Poziţie: Rapper
Scoala: Paekche Junior College
Înălţime: 1,78cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: O
Porecla: Dolpan Ogyupsal (un tip de alimente)
Fata ideala: adorabila
Cyworld Blog: www.cyworld.com / superjrsd
Twitter: www.twitter.com / ShinsFriends

Sungmin

Numele de naştere: Lee Sungmin
Data nasterii: 1 ianuarie 1986
Gen: K-pop, trot
Ocupaţia: cantaret, dansator, actor, DJ
Instrument: pian, chitara, chitara bas, tobe
Frate: 1 fratele mai mic (Lee Sungjin)
Poziţie: vocal principal
Scoala: Universitatea Myongji
Înălţime: 1,75cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: A
Porecle: Pumpkin Guy,Sungmin Who’s Too Cute for Us
Fata ideala: adorabil
Cyworld Blog: www.cyworld.com / HaveANo Time
Twitter: www.twitter.com / myblacksmile

Eunhyk

Numele de naştere: Lee Hyukjae
Data nasterii: 4 aprilie 1986
Origine: Coreea de Sud
Gen: K-pop, hip-hop, R & B, trot
Ocupaţia: Cantaret, compozitor, dansator, actor, MC, DJ
Frate: 1 sora mai în vârstă (Lee Sora)
Poziţie: Rappe, sub voce
Scoala: Universitatea Paichai
Înălţime: 1,76cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: O
Porecle: Monkey, Gem Adonis, Little Mermaid, gândac, Hallyu Star, Hyojjae, Hyukgoo
Fata ideala: draguta
Cyworld Blog: www.cyworld.com/allrise0404
Twitter: www.twitter.com / AllRiseSilver

Donghae

Numele de naştere: Lee Donghae
Data nasterii: 15 octombrie 1986
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, Mandopop, hip-hop, R & B
Frati: 1 frate mai mare (Lee Donghwa)
Poziţie: Rapperul, sub voce
Scoala: Myongji Univ.
Înălţime: 1,76cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: A
Nickname: Peste, Sushi, Hweh, Fanul #1 a lui Ryeowook, tatal lui Bada, Marea de Est (Donghae înseamnă Marea de Est (Marea Japoniei), în coreeană), Mokpo Uljjang
Fata ideala: Cineva care e atent, corect, cu ochii mari şi păr lung.
Cyworld Blog (vechi): www.cyworld.com/marryyou5170
Cyworld Blog (nou): http://www.cyworld.com/dhharu1015/
Twitter: www.twitter.com/donghae861015

Siwon

Numele de naştere: Choi Siwon
Data nasterii: 10 februarie 1987
De origine: Seoul, Coreea de Sud
Gen: K-pop, Mandopop
Ocupaţia: Cantaret, dansator, actor, model
Frati: 1 sora mai mica (Choi Jiwon)
Scoala: Universitatea INHA
Înălţime: 1,85cm
Poziţie: Sub vocal
Religie: Crestin
Tipul de sange: B
Porecla: Simba, Fanul #1 al Domnului, garda de corp(bodyguard),gentleman, horse
Fata ideala: Crestina, cu părul ondulat si cu muschi
Twitter: www.twitter.com/siwon407

Ryeowook 

Data nasterii: 21 iunie 1987
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop, Mandopop, R & B
Ocupaţia: Cantaret, dansator, actor
Frati: nici unul
Scoala: Universitatea INHA
Înălţime: 1,73cm
Poziţie: vocal principal
Religie: Crestin (se zvoneste ca ar fi catolic)
Tipul de sange: O
Porecle: Ryeonggoo, Eternul Maknae (mai mic), Rank # 1, Ryeowook On Top, Ex-Maknae
Fata ideala: cineva care este miniona şi pot cânta bine

Ki Bum

Numele de naştere: Kim Kibum
Data nasterii: 21 august 1987
Origine: Seul, Republica Coreea
Gen: K-pop
Ocupaţia: Cantaret, dansator, actor, model
Frate: 1 sora mai mica (Kim Saehee)
Scoala: Universitatea INHA
Înălţime: 1,79cm
Poziţie: Rapper
Religie: Crestin
Tipul de sange: A
Nickname: Albă ca Zăpada
Fata ideala: Han Ga-in

Kyuhyun 

Numele de naştere: Cho Kyuhyun
Data nasterii: 3 februarie 1988
Frati: 1 sora mai în vârstă (Cho Ara)
Poziţie: vocal principal
Scoala: Universitatea Kyunghee
Origine: Republica Coreea
Gen: K-pop, Mandopop, R & B
Ocupaţia: Cantaret, dansator
Instrument: canto, pian
Înălţime: 1,80cm
Religie: Crestin
Tipul de sange: A
Nickname: Choding, Maknae (mai mic) On Top,Fanul #1 a lui Miky, Lordul Kyu, Kyu Sulky, Porn Kyu, Fit-In Kyu, Kyu Chic, Alien, Isus Kyu, Dorm Kyu, Sexy Kyu, Pat Kyu, Shy Kyu, ELF Kyu, Green Kyu, Kyu Terror, Kyu  Rotten Smile, Guinness Kyu, Kyu Voice, Dark Kyu, Model Kyu, Miracle Kyu, Doll Kyu, S line Kyu, Kyu Basic Instinct, Kyu Game, Fan Kyurying, Drama Kyu, etc (se zvoneşte că are peste 900 de porecle)
Fata ideala: de preferinţă creştin; Kim Taehee
Blog Cyworld: www.cyworld.com/sneezes

Henry Lau

Numele de naştere: Henry Lau
Data nasterii: 11 octomrie 1989
Scoala: Şcoala Secundară A.Y.Jackson
Fraţi: Un frate mai mare şi o soră mai mica
Înălţime: 1,76cm
Religie: Lauism
Tipul de sange: AB
Porecla: Mochi
Naţionalitate: canadian
Twitter: www.twitter.com/henrylau89

Zhou Mi

Numele de naştere: Zhou Mi
Data nasterii: 19 aprilie 1986
Înălţime: 1,84cm
Religie: –
Porecla: Siwon, Gentleman Mimi
Naţionalitate: chineză (etnie-Han)

Discografie

Albume de studio

Primul album – SuperJunior05 (Twins) anul 2005

Al doilea album – Don’t Don anul 2007

Al treilea album – Sorry, Sorry  anul 2009

Al patrulea album – Bonamana anul 2010

Al cincilea album Mr. Simple anul 2011

Melodii 

2005 Twins album SuperJunior05 (TWINS)

2005 You are the one album SuperJunior05 (TWINS) 

2005 Miracle album SuperJunior05 (TWINS) 

2006 Dancing Out album 2006 Summer SMTown 

2006 Wonder Boy album Attack on the Pin-Up Boys OST 

2006 Full of Happiness album Fragile 

2007 Don’t Don album Don’t Don 

2007 Marry U album Don’t Don 

2008 One Love album Super Show Tour Concert Album 

2008 Sorry, Sorry album Sorry, Sorry 

2009 It’s You album Sorry, Sorry 

2009 Sorry, Sorry – Answer album Super Show 2 Tour Concert Album 

2010 No Other album Bonamana 

2009 Bonamana album Bonamana 

2010 Bijin (Bonamana) (美人) album primul single japonez 

2010 Mr. Simple album Mr. Simple 

2010 Superman album Mr. Simple 

2011 A-Cha album Mr. Simple 

2011 Mr. Simple al doilea single japonez 

2011 Santa U Are The One album 2011 Winter SMTown – The Warmest Gift  (in colaborare cu toti artistii SM)

2012 Opera al treilea single japonez 

Super Junior-K.R.Y 

2006 The one I love 

2007 Just You 

2011 Fly 

2012 Reminiscence 

Super Junior-T

2007 Rokkugo 

2008 ROCK&GO (ft. Moeyan) 

Super Junior-M

2008 U album Me 

2008 Me album Me 

2009 Super Girl album Super Girl -korean ver.

2009 Blue Tomorrow album Super Girl 

2011 Perfection album Perfection  chinese ver.

Super Junior-Happy

2008 Cooking? Cooking! album Cooking? Cooking! 

2008 Pajama Party album Cooking? Cooking! 

2010 Victory Korea album Victory Korea 

Alte subgrupuri

SM The Ballad – artist din Super Junior: Kyuhyun, melodie Miss You an 2010 album Miss You 

SM The Ballad – artist din Super Junior: Kyuhyun, melodie Hot Times an 2010 album Miss You 

M&D – artist din Super Junior: Heechul, melodie Close Ur Mouth an 2011 album Close Ur Mouth 

Anunțuri
 • Cele mai bune posturi si pagini

 • IMPORTANT!

  In fiecare Marti la ora 22:00 avem doza de K-Pop pe MUSIC CHANNEL

 • Drame coreene difuzate in Romania

  EUFORIA TV: Star's Lover de Luni pana Vineri ora 16:00(Reluare 02:00)

 • EUFORIA TV: Cain and Abel de Luni pana Vineri ora 17:30 (Reluare 03:15)

 • EUFORIA TV: Scent of Woman de Sambata pana Duminica ora 14:00 (Reluare 02:00)

 • City Hunter

  EUFORIA TV: City Hunter de Sambata pana Duminica ora 15:30

 • NATIONAL TV: Regina de Fier de Marti pana Sambata ora 12:15 (Reluare M&M 00:15 Joi 00:30 S&D 07:45)

 • NATIONAL TV: Cuceritorul de Marti pana Vineri ora 21:15 (Reluare Mi, J, V & S 14:00)

 • Legendary Doctor Hur Jun

  TVR1: Legendary Doctor Hur Jun de Luni pana Vineri ora 09:10(Reluare L-V 05:30)

 • The Royal Princess of Ja Myung Go

  TVR1: The Royal Princess of Ja Myung Go de Luni pana Vineri cate doua episoade orele 17:40 - 18:20(Reluare L-V 12:40 - 13:20)

 • Comunitate

 • Vizitatori

  • 15,014
%d blogeri au apreciat asta: